Update Bennie

Hallo lieve allemaal,

Zoals jullie allemaal weten is onze Bennie zaterdag 16 april na 2 weken ziekenhuis naar huis gekomen.

Met de Pasen is er een clown gekomen en dit vond Bennie heel erg leuk.

 

Maandag 19 april

 kwam de huisarts even langs en Bennie had helaas weer een longontsteking hij mocht wel thuis blijven en hij kreeg een week lang antibiotica via zijn sondevoeding.

De week is rustig verlopen, wel veel slechte nachten en erg veel slijm. Helaas had Bennie 2 keer zijn sondevoeding slangetje eruit gespuugd en kwamen ze dit weer via zijn neus terug plaatsen.

De fysio en huisarts kwamen elke dag even langs.

 

Maandag 25 april

Bennie had een onrustige nacht en ochtend met veel hoesten en bij elke hoest bui kwam er slijm met sondevoeding mee, De huisarts is langs gekomen en heeft zijn koorts gemeten dit was 39.4 en met de saturatiemeter kon de huisarts zien dat Bennie zijn hartslag tussen de 135 en 160 was en zijn zuurstof schommelde van 89 naar 93.

De ambulance kwam en Bennie werd naar het Haga ziekenhuis gebracht daar hebben ze hem een flinke dosis antibiotica via het infuus gegeven. Er zijn long foto’s gemaakt en ze zagen een flinke longontsteking waarschijnlijk komt dit omdat er elke keer sondevoeding omhoog komt en dit dan terug loopt naar zijn longen omdat het Bennie niet goed lukt om te slikken.

Bennie is s’middag met de ambulance naar het prinses Máxima centrum in Utrecht gebracht. Bennie ligt weer op de IC.

 

Dinsdag 26 april

Bennie is stabiel de koorts is weg en ze hebben een mri scan gemaakt hierop zagen ze erg veel vocht bij de tumor maar ook in de hersenkamers. Er staat voor donderdag 28 april een operatie gepland de artsen gaan een drain plaatsen zodat het vocht weg kan gaan.

 

Donderdag 28 april

Bennie is rond half 9 opgehaald en half 11 belde de arts dat de operatie goed was gegaan.

Er zat erg veel druk dus de artsen verwachten dat het snel beter met hem gaat, Bennie is terug naar de ic gebracht en hij kan daar zijn roes uitslapen.

De artsen denken dat hij nu meer alerter en wakkerder zou kunnen worden omdat het vocht minder word. En hopelijk dat er ook iets van motoriek terug komt.

De drain is zo geplaatst dat je het niet ziet, er zijn in Bennie zijn hoofd 2 gaatjes gemaakt en de drain komt uit op zijn maag, vanaf de buitenkant zie je dit nauwelijks.

We hopen dat het wat verlichting gaat geven en dat er verbetering komt.

 

Tot een volgende blog

Dikke kus en knuffels

Bennie Helpen? Deel dan dit bericht

Klik op één van de onderstaande knoppen om dit bericht te delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp