Het begin van Bennie zijn strijd…

Hallo lieve allemaal,
Welkom bij de eerste blog over mijn leven en het traject wat we volgen. Dit wordt een wekelijkse blog waarin ik jullie meeneem in mijn strijd.
Dit wordt geschreven door mijn nicht, met behulp van mijn papa en mama.

Ik ben begonnen met de eerste ronde van de bestraling op 16 juni 2021, dit is vijf dagen per week voor zes weken lang. Chemo tabletten kreeg ik een week later er dagelijks bij, in het Prinses Máxima centrum in Utrecht. Na 6 weken bestralingen en 5 weken chemo tabletten heb ik een weekje rust. En dan nog een week zwaardere chemo tabletten. Ik krijg er ook nog vocht afdrijvende tabletten bij Dexamethason. Jeetje wat is dit spannend allemaal, ik luister heel goed naar de dokters, maar vind het ook een beetje eng. Er werd een speciaal masker gemaakt voor de bestralingen, deze mocht ik zelf ontwerpen. Elke dag dat ik bestraald wordt krijg ik een kraal zodat ik een mooie kralen ketting kan maken, dit vind ik erg leuk om te doen!

Door de chemo, vochtafdrijvers en de bestralingen ging het al snel een stuk beter en dit al na een week! Ik kreeg weer kracht in mijn rechterarm en hand en ik kon weer alleen lopen en me ogen staan iets beter heeft de radioloog gezegd.
Helaas word ik van de chemo tabletten ’s avonds laat misselijk, maar mama heeft mij daar een tabletje voor gegeven en daarna zakte het af. Dit is gelukkig niet elke avond.

Door de vochtafdrijvers kreeg ik een onwijze honger en ging ik 2 keer zoveel eten dan normaal, ik kreeg zelfs de bijnaam hamtaro door mijn bolle wangen. De bestraling en chemo maken de tumor hopelijk wat kleiner of remmen de groei een beetje af.

Tot over een week bij een nieuwe blog.
Veel liefs en een dikke kus Bennie

Bennie Helpen? Deel dan dit bericht

Klik op één van de onderstaande knoppen om dit bericht te delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp